Uspješno završen projekt „Mala škola tehničkih aktivnosti u Čepinu 2020.“ uručenjem vrijedne opreme

Dana 21. siječnja 2021. godine u prostoriji Općine Čepin održana je primopredaja dva 3D pisača Prusa i3 Mk3, Unimat Basic Metalline pilica, setova za lemljenje, setova za elektroniku i Arduino programinje ravnateljima osnovnih škola Miroslava Krleže i Vladimira Nazora iz Čepina.

Oprema je omogućena putem projekta kojeg je Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije organizirala i provela u suradnji sa osnovnim školama Vladimira Nazora i Miroslava Krleže iz Čepina.

Kroz projekt je sudjelovalo preko 100 učenika sa područja Općine Čepin gdje je provedeno 114h sati radionice. Projekt je financirala Općina Čepin u iznosu od 43.303,00kn koji se provodio kroz cijelu 2020. godinu.

Kroz projekt su realizirana tri cilja – promicanje i razvijanje tehničke kulture među djecom i mladima na području Općine Čepin, poticanje mladih s područja Općine Čepin za izvannastavno stjecanje i razvoj znanja, vještina, kreativnosti i inovativnosti u području tehničke kulture te jačanje razvojnih kapaciteta i opremanje osnovnih škola potrebnom opremom za rad u tehničkoj kulturi.

Ovim putem želimo se zahvaliti Općini Čepin na podršci i financiranju projekta te partnerima u projektu Osnovnoj školi Vladimira Nazora i Osnovnoj školi Miroslava Krleže iz Čepina na uspješnoj suradnji i provedbi.