30. Zimska škola informatike za srednjoškolce

U razdoblju od 02. do 05. siječnja 2023. godine provedena je 30. po redu Zimska škola informatike za srednjoškolce.

Na zimsku školu informatike organizator poziva učenike koji su postigli zapažene uspjehe na prethodnom državnom ili županijskom natjecanju iz informatike.

Program zimske škole informatike kreiran je kako bi se stekla nova znanja koja su tražena na tržištu rada, prema potrebama informatičkih tvrtki u Osječko-baranjskoj županiji i sveučilišnom programu. Na taj način pozitivno se usmjerava mlade i talentirane informatičare.

Kroz školu sudionici su se upoznali i razvijali svoje vještine u programskim jezicima kao što su C++, Python i Java.

Na kraju škole svim sudionicima su podijeljene prigodne zahvalnice, a trima najboljim sudionicima na natjecanju koja su pokazala najveću razinu znanja i prigodna nagrada dodijeljena od strane Odjela za matematiku i jedna nagrada dodijeljena najboljem pojedincu Zimske škole informatike od strane Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija, Sveučilišta J.J. Strossmayera iz Osijeka.

Organizatori škole su: Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije, III. Prirodoslovno matematička gimnazija, Odjel za matematiku Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku i Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku.

Pokrovitelj škole je Osječko-baranjska županija.

Ukupno je sudjelovao 12 sudionika iz Osječko-baranjske županije.