Radionice 3D modeliranja i printanja i rada na laseru u sklopu Erasmus+ projekta LEARN IT

Srednja škola Isidora Kršnjavog iz Našica sudjeluje u Erasmus+ projektu pod nazivom „LEARN IT“ uz partnere iz zemalja Norveške, Portugala, Španjolske i Latvije.

Glavni ciljevi projekta su razvijanje digitalnih kompetencija i programiranje uz naglašenu upotrebu programiranja u tradicionalnim školskim predmetima kao što su društvene znanosti, matematika, strani jezici, tjelesni odgoj i prirodne znanosti.

U razdoblju od 13. do 17. veljače Srednja škola Isidora Kršnjavog bila je domaćin projektnih aktivnosti.

U sklopu raznih aktivnosti u navedenom razdoblju Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije je 15. veljače 2023. godine u prostoru Doma tehnike Osijek provela radionice 3D modeliranja i printanja te rada na laserskom rezaču za 56 učenika srednjoškolskog obrazovanja u zemljama partnera.

Uz razmjenu iskustava u radu u njihovim država i prezentaciju rada Zajednice tehničke kulture OBŽ i Doma tehnike Osijek polaznike smo upoznali s 3D pisačem, njegovim dijelovima i radom općenito 3D pisača u znanosti i industriji. Također su modelirali u Autodeskovom programu 123dDesign pločicu s svojim vlastitim imenom. Na radionici rada na laserskom rezaču polaznici su se upoznali s ProgeCad programom za 2D i 3D modeliranje te uz pomoć mentora izrezivali napravljene modele putem lasera.