Tjedan tehnike u knjižnici Čepin

 
Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije u suradnji s Općinom Čepin, Osnovnom školom Miroslava Krleže iz Čepina, Osnovnom školom Vladimira Nazora iz Čepina i Centrom za kulturu Čepin provodi projekt pod nazivom „Mala škola tehničkih aktivnosti u Čepinu 2023.“ s ciljem popularizacije tehničke kulture i sve bržeg rastućeg STEM područja prema mladima s područja Općine Čepin.
U suradnji s Centrom za kulturu Čepin u razdoblju od 15. do 18. svibnja 2023. godine proveli smo prvi po redu „Tjedan tehnike u knjižnici Čepin“ za najmlađe korisnike knjižnice Čepin.
Ukupno je sudjelovalo 28 učenika i učenica na radionicama Fotografije, 3D modeliranja, mBot robotike i micro:bit programiranja.
Polaznici su se upoznali kako pravilno fotografirati uzimajući u obzir razna pravila fotografiranja te obratili pozornost pri fotografiranju mrtve prirode, portreta, pejzaža, pokreta i dr. Također su se upoznali s svijetom 3D modeliranja pomoću 3D olovki i 3D pisača kao i načinu programiranja mBot edukacijskih robota i micro:bit mikro kontrolora.