Mala škola tehničkih aktivnosti u Čepinu, 2019.

Projekt „MALA ŠKOLA TEHNIČKIH AKTIVNOSTI U ČEPINU, 2019.“ se bavi rješavanjem problema  potreba učenika osnovnih škola s područja Općine Čepina s izraženom željom da se u svoje slobodno vrijeme bave tehnički aktivnostima. Projektom će se omogućiti sudjelovanje više od 350 učenika u izvannastavnim tehničkim aktivnostima iz različitih područja tehnike, savladavanje novih tehnologija i izražavanje kroz inventivni rad.  Aktivnosti projekta su usmjerene ka stjecanju novih praktičnih znanja  i vještina te podizanju razine kompetencija kod učenika.  Ciljane skupine projekta su: učenici  osnovnih  škole s područja općine Čepin, mentori koji se bave hobistički tehnikom,  nastavnici tehničke kulture i zainteresirani posjetitelji aktivnosti (djeca vrtićke dobi, srednjoškolci i  roditelji). Provedbom projektnih aktivnosti , zadovoljavaju se uočene potrebe učenika osnovnih škola s područja općine Čepin i stvaraju preduvjeti za pokretanje Centra tehničke kulture Čepin (samostalne udruge).

Uspješno provedene radionice u sklopu projekta „Mala škola tehničkih aktivnosti u Čepinu, 2019.“ u Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Čepinu

Dana 06. i 07. lipnja 2019. godine u prostorijama Osnovne škole Vladimira Nazora provedene su sljedeće radionice tehničke kulture: Stop – Trik Animacija, Automatika – Arduino, Robotika, Modelarstvo, Fotografija, 3D modeliranje i printanje, Elektronika i Dronovi. Sve radionice su bile u trajanju od četiri školska sata.

Odaziv učenika na navedenim radionica bio je velik, a sudjelovalo ih je više od 50. Učenici su stekli nova znanja i vještine u području spajanju strujnih krugova, programiranju pokreta robota, izrađivali su razne tehničke tvorevine od šper ploča, modelirali i printali svoje 3D uzorke, naučili osnove fotografije, dronova i stop – trik animacije.

Ovim putem želimo se zahvaliti Općini Čepin i Osječko-baranjskoj županiji na financiranju projekta te Osnovnoj školi Vladimira Nazora što su omogućili prostor i animirali učenike za provedbu radionica.

 

Uspješno provedene radionice u sklopu projekta „Mala škola tehničkih aktivnosti u Čepinu, 2019.“ u Osnovnoj školi Miroslava Krleže u Čepinu

Dana 30. i 31. svibnja 2019. godine u prostorijama Osnovne škole Miroslava Krleže provedene su sljedeće radionice tehničke kulture: Stop – Trik Animacija, Automatika – Arduino, Robotika, Modelarstvo, Fotografija, 3D modeliranje i printanje, Elektronika i Dronovi. Sve radionice su bile u trajanju od četiri školska sata.

Odaziv učenika na navedenim radionica bio je velik, a sudjelovalo ih je više od 80. Učenici su stekli nova znanja i vještine u području spajanju strujnih krugova, programiranju pokreta robota, izrađivali su razne tehničke tvorevine od šper ploča, modelirali i printali svoje 3D uzorke, naučili osnove fotografije, dronova i stop – trik animacije.

Ovim putem želimo se zahvaliti Općini Čepin i Osječko-baranjskoj županiji na financiranju projekta te Osnovnoj školi Miroslava Krleže što su omogućili prostor i animirali učenike za provedbu radionica.

 

I. kolo Modelarske lige za učenike iz Općine Čepin u Osnovnoj školi Miroslava Krleže

Modelarska liga je ekipno natjecanje učenika u području modelarstva/maketarstva koje Hrvatska zajednica tehničke kulture provodi u suradnji s Hrvatskim savezom pedagoga tehničke kulture, županijskim i gradskim zajednicama tehničke kulture, društvima pedagoga tehničke kulture i osnovnim školama.

U sklopu projekta pod nazivom „Mala škola tehničkih aktivnosti u Čepinu, 2019.“ dana 30. travnja 2019. godine u Osnovnoj školi Miroslava Krleže iz Čepina provedeno je I. kolo Modelarske lige s početkom od 11:00h na kojem je sudjelovalo 27 ekipa, tj. 54 učenika, od kojih je 14 ekipa bilo iz Osnovne škole Miroslava Krleže, a 13 ekipa iz Osnovne škole Vladimira Nazora.

Natjecanje je bilo u trajanju od tri školska sata i pauzom od 15 minuta između drugog i trećeg sata. Učenici su imali za zadatak izraditi kolica koristeći odgovarajući stroj za rezanje i potrebne potrošne materijale.

Nakon provedenog natjecanja voditelj gospodin Leon Zakanji, prof. ocijenio je izrađene radove i proglasio 2 najbolja rada.

Ovim putem želimo čestitati natjecateljima na osvojenim rezultatima, zahvaliti Osnovnoj školi Miroslava Krleže iz Čepina što su omogućili prostor za provedbu te im poželjeti sreću u daljnjem radu.