Uspješno provedeno II. kolo Modelarske lige u Osječko-baranjskoj županiji

Dana 17. travnja 2023. godine u Osnovnoj školi Tenja, Tenja, održano je II. kolo Modelarske lige – županijska razina. Pravo nastupa ostvarile su 52 najbolje plasirane ekipe koje su zauzele prvo i drugo mjesto na klupskoj/školskoj razini. Sudjelovalo je ukupno 104 natjecatelja.

 „Modelarska liga“ izrasla je u najmasovnije natjecanje učenika osnovnih škola u području modelarstva/maketarstva. Kroz I. kolo natjecanja na 23 osnovne škole i tri centra tehničke kulture sudjelovalo je 234 ekipe, tj. 468 učenika i učenica s područja Osječko-baranjske županije.

Prije samog natjecanje sve prisutne su pozdravili predsjednik Zajednice tehničke kulture tehničke kulture Osječko-baranjske županije Leon Zakanji prof., ravnateljica Osnovne škole Tenja gospođa Draženka Šebek, prof. i predsjednik Zajednice tehničke kulture Grada Osijeka gospodin Antun Šikić koji je ujedno i autor ovogodišnjeg radnog zadatka.

U ocjenjivačkom povjerenstvu bili Željka Krizmanić prof., Ivan Drokan prof. i Tomislav Pandurić prof.  

Tehnička tvorevina koju su natjecatelji imali za zadatak napraviti bila je model staromodnog poljskog WC-a izrađen od šperploče debljine 3mm. Natjecatelji su zadatak izrađivali u vremenu od 180 minuta uz povremene konzultacije u pauzama s mentorima.

Rezultati natjecanja su sljedeći:

  1. mjesto osvojila je ekipa iz Osnovne škole Tenja koju čine Marin Puđa i Timotej Jurakić te njihova mentorica  Katarina Tomić, prof.
  2. mjesto osvojila je ekipa iz Osnovne škole Zmajevac koju čine Joszef Benjamin Kolar i Imre Sečenji i njihov mentor Danijel Akerman, prof., te
  3. mjesto osvojila je ekipa iz Osnovne škole Franje Krežme iz Osijeka koju čine Iva Brdarić i Marko Jukić te njihova mentorica Ivana Zakanji prof.

 Najuspješnijim ekipama uručene su medalje te iste očekuju poziv na državnu razinu natjecanja, tj. III. Kolo Modelarske lige koje će se održati u razdoblju od 26. do 28. svibnja 2023. godine u hotelu Matija Gubec u Stubičkim toplicama.

Organizatori natjecanja zahvaljuju se svim natjecateljima, gostima, mentorima, domaćinu natjecanja i svim djelatnicima koji su bili uključeni u provedbu istog te svim ostalima koji su na bilo koji način pomogli u provedbi projekta Modelarske lige u Osječko-baranjskoj županiji.

Modelarska liga II. kolo - rezultati