Robotika uz micro:bit i mBot i Mala škola multimedije

 
Centar tehničke kulture Osječko-baranjske županije u sklopu "21. Ljeta u Domu tehnike Osijek" u organizaciji Zajednice tehničke kulture Grada Osijeka proveo radionicu pod nazivom "Robotika uz micro:bit i mBot" te u suradnji s Hrvatskim društvom umjetnika "Adolf Waldinger" iz Osijeka radionicu pod nazivom "Mala škola multimedije".
Radionice su provedene u razdoblju od 26. do 30. lipnja u prostoru Doma tehnike Osijek.
Ukupno je sudjelovalo 14 polaznika na radionicama.
Na radionici "Robotika uz micro:bit i mBot" polaznici su se upoznali s mikro upravljačem micro:bit kojeg su koristila za razne pokazne vježbe iz blokovskog programiranja te se upoznali s osnovnim dijelovima edukacijskog robota mBot kojeg su programirali putem razvojnog okruženja pod nazivom mBlock.
Na radionici "Mala škola multimedije" polaznici su se upoznali s područjem fotografije i videa te uređivanja materijala za multimedijalni projekt. Za provedbu projekta polaznici su koristili snimljeni materijal i digitalne tehnologije poput uvođenja zvuka, animacije teksta i slike. Kroz radionicu obrađene su fotografske teme poput prostorne kompozicije, portreta, žanr scene i krajolika te snimateljskim kadrovima.