Uspješno provedena Mala škola 3D modeliranja i printanja u Dječjem Domu – SOS dječje selo Ladimirevci i Društvenom domu za potrebe romske zajednice u Bistrincima.

Projekt pod nazivom „Mala škola 3D modeliranja i printanja na području Osječko-baranjske županije u 2019.“ provodi se kao jednodnevna edukacija u trajanju od tri sata gdje bi učenici naučili osnove 3D modeliranja u Autodesk-ovom programu „123dDesign“, naučili pripremati 3D modele za ispis u programu „Ultimaker Cura“, pripremiti 3D printer za ispis te bi se kroz predavanje upoznali s upotrebom 3D printera u znanosti i industriji. 
Dana 06. kolovoza 2019. godine sa početkom u 10:00h provedena je edukacija 3D modeliranja i printanja u Dječjem domu – SOS dječje selo iz Ladimirevaca. Zainteresiranost djece, a i samih voditelja Dječjeg doma koji su odlučili sudjelovati bila je velika. Prijavila su se 22 sudionika od kojih je bilo 10 učenika i 12 učenica. 
Narednog dana, točnije 07. kolovoza 2019. godine sa početkom u 10:00h također je održana edukacija 3D modeliranja i printanja u Društvenom domu za potrebe romske zajednice u Bistrincima. Treba istaknuti da je provedena edukacija bila prva radionica takve prirode koja je održana u novootvorenom Domu za potrebe romske zajednice i kao takva je zainteresiranost djece bila velika gdje se prijavilo 25 sudionika od kojih je bilo 10 učenika i 15 učenica. Polaznici edukacije stekli su osnove znanja rada na 3D pisaču, modelirali i izradili tvorevinu koja je ostala u njihovom trajnom vlasništvu.
Ovim putem želimo se zahvaliti SOS dječjem selu Ladimirevci, Društvenom domu za potrebe romske zajednice u Bistrincima koji su omogućili prostor i animirali učenike za provedbu edukacije i Centru tehničke kulture Valpovo-Belišće za pomoć pri organiziranju edukacije te im svima zaželjeti svu sreću u budućnosti.